5. Inför besiktning.

Har nu fått bilen på hjul dags att börja skruva ihop inför besiktning. Bilen var som många andra förreggad men inte besiktigad. Efter en lång genomgång av ett antal banan lådor och högar med inrednings detaljer var det nu dags att stoppa i den gamla dåliga inredningen. Avgas system är ju inget man går på biltema och köper så det blev att tillverka ett. Främre röret fick ny tillverkas, den bakre delen gick att återanvända även om det blir nytt hela vägen sen.


Nu var det el systemets tur. Gamla ägaren hade klippt alla kablar jämns med torped väggen och rensant bort allt fram och bak med andra ord fanns det bara kablar kvar under instrumentet. Inte speciellt kul!!!
Efter många timmars mätande och kabeldragning fungerade iallafall allt.Efter en hel del tillfälliga besiktnings lösningar var det äntligen dags för denna klenod att få se dagsljus och känna på svensk asfalt.


Första provturen avklarad. Motorn gick! Dynaflow lådan drog! Enda stora problemet var att vattenpumpen läckte som ett såll. Nu var det mesta fixat inför besiktningen. Fick tappa kylaren på vatten så att Herr besiktningsman inte skulle behöva ha regnställ och sydväst. Bilen lastad på biltransport på väg mot besiktning. Väl utanför besiktningen med darrande knäskålar möttes jag av en inte speciellt nöjd karl!!!
Du har ju ingen fram ruta skrek han! Nej man behöver inte ha det på den här årsmodellen flinade jag :)
Nej nej ok då sa han och blev sedan mycket trevlig att ha och göra med. Väl inne i lokalen gick han och lyste och flinade och så hör man från gropen jaha här har vi gjort om lite...  Tänkte att nu var det bara att montera tillbaks spiralfjädrarna. Han kom upp igen och ställde sig vid datorn och tittade på mig. Grattis då sa han och lycka till med renoveringen. Tänk vilka mänskliga besiktnings män det finns.


Ganska nöjd med detta resultat nu är den besiktigad ända in döden..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar