11. Kromning.

Passade på att skicka framkofångaren samt ramarna till ventilationsrutorna på avkromning. Har insett efter att ha svetsat i den ena ramen att krom/svets inte är nån bra kombo. Kofångaren fram ska även den byggas om lite innan omkromning. Fick en offert på kromning på grill, kofångare fram och bak samt rutramarna. Vad ska man säga... Blir att sälja av lite leksaker konstaterar jag med halsen i gråtgropen...

  Dags att ta tag i framkofångaren. Här är bild på ett av fästena till hornen, men eftersom jag beslutat att ta bort dessa så får det bli lite kap och svets innan kromning.


Här har en 3mm plåt svetsats in. Svetsade plåten ca 0,5mm över själva kofångarplåten så man har nåt att slipa på.. 


Nu har båda de övre fästena kapats bort samt svetsats igen. 


Var tvungen att provmontera! Bara två hål kvar.. Men när man ändå är i gång med svetsen beslutade jag mig för att svetsa in pinnbult i stället för vagnsbult som fästskruv.


Här har 1/2" skruv svetsats in. 


Blir en lite cleanare look utan några bröstvårtor som sticker ut :)
Dags att angripa bakkofångaren som även den kommit tillbaka från avkromning.


Även bakkofångaren fick insvetsade pinnbult.


När man ändå har tagit steget och ska kroma om så passade jag på att rikta hörnet som fått sig en ordentlig törn nån gång i tiden.


Här syns ventilationsrutsramen på högersidan. Det är ju ett år sen jag gjorde vänster sida så man får ju ta sig en funderare innan man börjar med höger. Många snitt blir det...


Passade på att fräsa en kopparplåt med samma tjocklek som bredden i ramen för att göra svetsningen så lätt som möjligt.


Som sagt lite mindre slipning blir det på insidan tack vare kopparplåten.


Dags att kontakta kromfirman.


Även kringlan var i dåligt skick, lika bra att skicka med den också. En dyr last kräver en riktig låda :)


Kom ett litet smakprov från sliperiet! Helt klart imponerad!!!


Kromet kom tillbaka från sliperiet. Trodde jag gjort en seriös låda men vad jag inte räknade med var att Schenker hade ett gäng påtända truckchauförer anställda. Hur i hela helvete lyckas man att köra bort en hel gavel på en trälåda??? Som tur var var inget skadat konstigt nog!


Man blir lika uppspelt som ett barn på julaftonsmorgon när man får packa upp alla skinande detaljer. OBS!! Mycket dålig kvalitet på fotot! Stort tack till Jocke med flera på Stockholms Metallsliperi för ett mycket profsigt jobb!


Här ligger grillen och skäms..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar